Sismik İzolasyonda Yeni Dönem Konferansı

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik geleceği için büyük önem taşıyan ve deprem yalıtımını konu alan ‘Sismik İzolasyonda Yeni Dönem’ konferansına Prota Mühendislik olarak katıldık.

Konferansta ‘Yeni Bina Deprem Yönetmeliği Neler Getiriyor?’, ‘Gelişmiş Ülkelerde Sismik İzolasyon Kullanılan Binaların Tasarımı’, ‘Deprem Yalıtımlarının Geleceği;Yeni Hedefler’, ‘Başlıca Sismik İzolasyon Sistemleri’ ve ‘Türkiye’de Sismik İzolasyon Sistemleri Kullanımı’ başlıkları ele alındı.

Konferans'da konuşmacı olarak yer alanlardan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Gökhan Elgin, bu konuda en önemli projelerden biri olan "İstanbul’da Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) " projesinden bahsetti. Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve İslam Kalınma Bankası gibi kuruluşlarla yapılan kredi anlaşmalarıyla birlikte 2 milyar euroluk bir bütçe oluşturulduğunun altını çizen Elgin, projeye çok değerli firmaların ve akademisyenlerin katkıda bulunduğunu belirtti.

Konferans'ın bir diğer önemli konuşmacısı, Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik, Türkiye’de deprem yalıtımı ile ilgili hazırlanan yeni şartnamenin bakanlar kurulu onayıyla yakın zamanda yürürlüğe girmesini beklediklerini ve şartnamede dünyada yapılan çalışmalardan faydalanıldığını aktardı.