Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi

Mimari tasarımı Projen Mimarlık tarafından yapılan Kahramanmaraş Elbistan 300 Yataklı Devlet Hastanesi’nin, yapısal tasarımı 2014 yılında Prota Mühendislik tarafından tamamlanmıştır.

Kahramanmaraş Elbistan 300 Yataklı Devlet Hastanesi, A-B-C-D-E-F-G olmak üzere 7 bloktan meydana gelmektedir. A ve B Bloklar tekil ve bağımsız bloklardır. Kendilerine ait bağımsız radye temelleri bulunmaktadır.  C-D-E Blokları ve F-G Blokları -4.50 ve ±0.00 kotları arasında kalan izolatör katında bir blok olarak tasarlanmıştır. Bu yüzden C-D-E Bloklarının altında bir radye temel, F-G Bloklarının altında farklı bir radye temel mevcuttur.  Binanın bazı yerlerindeki döşemelerde büyük boşluklar olduğundan dolayı, döşeme deplasmanlarının önüne geçmek için kiriş kullanılmıştır. Binanın kullanış amacına göre yükler, mimari proje esas alınarak uygulanmıştır.

Sıra dışı mimarisi ve geometrisinden kaynaklanan zorlayıcı yapısal tasarımı ile dikkat çeken hastanenin yapımına KLV İnşaat tarafından 2014 yılı sonlarında başlandı. FPS izolatör tipine ait FIP-D serisi 455 adet izolatörün kullanıldığı hastanenin inşaatının 2016 yılı içerisinde tamamlanıp, hizmete girmesi hedeflenmektedir.