FCIC - DEIK Uluslararası Mühendislik Forumu

FCIC (İslam Ülkeleri Müşavirler Federasyonu) ve DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) işbirliğinde, “DEIK – FCIC International Engineering Forum (Uluslararası Mühendislik Forumu)” 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.  

Türkiye’nin büyüyen teknik müşavirlik sektörünün uluslararası platformlarda tanıtılması ve Türk firmalarının yurtdışında daha etkin faaliyet gösterebilmesi amacıyla kurulan DEİK / Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya 28 farklı ülkeden 50’yi aşkın firma katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen toplantının bu yılki ana başlığı “High Technology Applications in Technical Consultancy – Teknik Danışmanlıkta İleri Teknoloji Uygulamaları” oldu. Bilişim sistemleri, enerji, su yönetimi, katı atık yönetimi, akıllı şehirler gibi konu başlıklarının uluslararası uzmanlarca ele alındığı bu etkinlikte, Prota Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanımız Jozef Kubin konuşmacı olarak yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Jozef Kubin, konuşmasında BIM (Yapı Bilgi Sistemi) teknolojisinin günümüzdeki önemi, avantajları ve Prota’nın geliştirdiği ProtaStructure2016 versiyonundaki BIM katkılarından bahsetti.